Yüzerken Su Üzerinde Duramıyorum

Yüzerken Su Üzerinde Duramıyorum
Yüzerken Batmadan Su Üzerinde Nasıl Kalınır?

Yüzmeye yeni başlayanların en büyük korkularından biri de su üzerinde nasıl kalacaklarını bilmemeleridir. Suyun kaldırma kuvveti aşağıdan yukarıya doğru olmaktadır.

Yani yer çekiminin tersi yönünde olması batmadan su üzerinde durabilmemizi sağlayacaktır. Suyun kaldırma kuvveti bir birim iken insanların özgül ağırlığı 0,99 olmaktadır.

Su üzerinde yatay durma belli bir eğitimden sonra mümkün olmaktadır. Suyun kaldırma kuvveti ile insanların özgül ağırlığı arasında bulunan fark sayesinde suya batmadan yüzmemiz mümkündür.

Suyun daha çok kaldırma kuvvetine maruz kalmak için dik değil de yatay durumda kalmak gerekmektedir. Su içinde en üst noktamıza kadar batarız. Bu nedenle elimizi su dışına çıkarmak batmamıza neden olur.

Su Korkusu Nasıl Yenilir?

Su yüzeyine satıh denilmektedir. Suyun en üst noktası da yüzümüz olmalıdır. Yani su üst seviyelere kadar çıkmalıdır. Su içinde bulunduğumuzda ayaklarımızın merdiven çıkar gibi ya da bisiklet pedalı çevirir gibi hareket etmesi gerekmektedir. Kollarımızın havada, örnek verecek olursak basketbol topunu sektirir gibi olması gerekmektedir.

Su üstünde nasıl kılınır konusunda başarılı olmak için çalışmalar yapılmalıdır. Bu şekilde çalışmalar yapıldığında kısa sürede batmadan su üzerinde durulması mümkün olmaktadır.

Yüzmek için kendimizi suya bırakmamız, su ile barışık olmamız gerekmektedir. Sudan korkulmaması yüzmeyi öğrenmek için daha kolay olurken su üzerinde durmayı da sağlamaktadır.

Etkili Yüzmek İçin Ne Yapılır?

Su üzerinde kalmak için çalışmalar yapılması gerekiyorsa oturduğunuz yerden bisiklet pedalı çevirir gibi yapmanız etkili olabilmektedir. Bu hareketler hem konumunuzu sabit tutacak, hem de su üzerinde rahat şekilde kalmanızı sağlayacaktır. Bu hareketlerle kendinize olan güveniniz artmakta, su üstünde kalmanız mümkün olmaktadır.

Bu antrenmanlar bir ay süre ile yapıldığında yüzme konusunda ön bilgi oluşturacaktır. Su yüzeyinde kalmanın püf noktaları arasında sürekli el ve ayak jimnastik çalışması yapmak önemli yer almaktadır.

Yüzme kursları da su üzerinde durabilme konusunda etkili çalışmalar sunabilmektedir. Su içinde boyunuzu geçecek kadar adaptasyon sağlayamadıysanız bile ayaklarınızın devamlı olarak yere değmesini sağlayarak bisiklet çevirme hareketlerine devam edebilirsiniz.